A szellemi tulajdon védelme
 

György Árpád Hunor

A A A    Nyomtatható verzió

György Árpád Hunor formatervező iparművész, designer

Sok helyütt, és néha nem is keveset kell várakoznunk irodákban, bankokban, hivatalokban... Önt miért éppen a közösségi terek váróbútorai inspirálták alkotásra?

Igazság szerint ezt a problémakört már az egyetemi évek alatt feszegettem az iskolai feladatok keretein belül, ahol az elkészített bútornak egy előképe már körvonalazódott. Miután a diplomamunkám is ebben a témakörben kívánt az adott problémákra válaszokat keresni és adni, úgy gondoltam, előveszem a szóban forgó terveket, és a Moholy-ösztöndíj nyújtotta lehetőségeket kihasználva továbbfejlesztem. (A részleteket az Építészfórumon lehet elolvasni.)

Mik voltak a tervezés szempontjai?

Tervezésem szempontjai a flexibilitás, a tér és ember kapcsolatának, a tárgyak és az emberek viszonyának az átgondolása és újraértelmezése voltak.

Hogyan áll a bútorok jövője, esetleg talált-e már gyártót?

Igen gondoltam rá és mindenképpen megteszem a megfelelő lépéseket, amikor, a fejlesztések már azon a szinten állnak, hogy azok további jelentős változásokat nem eredményeznek, a bútor formai, és műszaki tartalmát illetően. A bútorcsalád legyártására és a bútorok értékesítésére már találtam érdeklődő céget a Stulwerk cég és annak vezetői személyében, így ha minden optimálisan alakul, jó eséllyel termék lesz belőle.