A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar diáklány különdíjat kapott a tudományos diákolimpián, Phoenixben

A A A    Nyomtatható verzió

Bálint Karolina innovációja, a „Shop Map” alkalmazás elnyerte az Oracle Akadémia első díját a világ legrangosabb tehetségkutató seregszemléjén, a Phoenix-i Intel ISEF-en.  

Az Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) a világ legnagyobb, középiskolásoknak szóló tudományos versenye. A seregszemlén a helyi tudományos versenyek nyerteseiként vesznek részt a középiskolás diákok, a világ számos országából. Az Intel célja, hogy elismerje és díjazza a világ legélesebb elméjű fiatal tudósait, és ezzel tudományos és technológiai ismereteik további tökéletesítésére buzdítsa őket. Phoenixben az idén 77 ország több mint 1700 diákja vett részt a seregszemlén.

Bálint Karolina – a Szegedi Tudományegyetem elsőéves hallgatója –„Shop Map”néven a bevásárlás megkönnyítésére készített mobilalkalmazást. Az app használója elkészítheti saját bevásárlólistáját, melynek tartalmát bármikor megváltoztathatja. Az alkalmazás segíti az áruházon belüli tájékozódást, vagyis generál egy olyan útvonalat, mellyel vásárláskor a leggyorsabban gyűjthetők be a polcokról a szükséges árucikkek. Az alkalmazásban bármilyen termék nevére rá lehet keresni, az pedig azonnal megmutatja, hogy mi melyik polcon található.

Bálint Karolina innovációja 2015-ban elnyerte a Magyar Innovációs Szövetség tehetségkutató versenyének harmadik díját, majd ugyanebben az évben a LIYSF tudományos világversenyén harmadik helyezést ért el Londonban.

Korábban megjelent cikkünk: Magyar diáklány bronzérme egy tudományos világversenyen – 2015. augusztus 13.

 

Forrás:

A világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Bálint Karola a legjobbak között – innovacio.hu – 2016. május 17.

Kép forrása: blogs.intel.com