A szellemi tulajdon védelme
 

Hatodik alkalommal rendezik meg az Információs Társadalom Parlamentjét

A A A    Nyomtatható verzió

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is a Magyar Országház ad otthont az Információs Társadalom Parlamentje rendezvénynek.

Az Infotér Egyesület azzal a célkitűzéssel hívta életre az Információs Társadalom Parlamentjét, hogy fórumot teremtsen az infokommunikációs szektor kormányzati, piaci és civil szereplői részére, ahol nem csak meghallgathatják a szakmai és politikai döntéshozók elképzeléseit, meglátásait, hanem a civil szereplők maguk is elmondhatják a véleményüket.

Az idei rendezvényen a kormányzati infokommunikációs döntéshozók éves beszámolója mellett a tervezett előadásokban kiemelt hangsúlyt kapnak az oktatás, a digitális kompetenciák, illetve az internethasználók jogai és biztonságuk a világhálón témák. Sor kerül továbbá a digitális állam és az infokommunikációs infrastruktúra-fejlesztés témaköreinek a megvitatására is.

Bemutatkozik és országos mozgalomként indul útjára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az Informatika a Társadalomért Egyesület (INFOTÉR) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által megvalósított Modern Vállalkozások Programja a „Vállalkozz digitálisan” elnevezésű projekt is, melyet a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésére, informatikai ellátottságuk javítására hívtak életre.

A rendezvény időpontja: 2016. június 16-17.

A részvételi lehetőségről és a programokról az alábbi oldalon lehet tájékozódni:
http://infoparlament.infoter.eu/?page=fooldal

 

Forrás:

Információs Társadalom Parlamentje Magyar Országház 2016. június 16-17. – infoparlament.infoter.eu