A szellemi tulajdon védelme
 

Rangos nemzetközi elismerésben részesült egy magyar csomagolástechnikai cég

A A A    Nyomtatható verzió

A székesfehérvári székhellyel rendelkező csomagolás-tervezéssel és gyártással foglalkozó Adu Alba Kft. legújabb, csomagolástechnikai fejlesztése a szakma Oscar-díjának számító World Star díjat kapta.

Az innovatív, díjat nyert termék egy különleges, milliméter pontosságú polietilén tálca, melyet egyedi paraméterek alapján készítenek el a megrendelők kívánsága szerint. A most kifejlesztett pontos, karcolásmentességet garantáló habosított műanyag egyféle anyagból készül, mely a környezeti terhelést is csökkenti. Így akár tojást, akár hatalmas gépalkatrészeket is biztonságosan lehet célba juttatni a vákuum formázással készített tálcákon. 

Az innováció előnye elsősorban a csomagolóeszköz alacsonyabb tömegében mutatkozik meg, főképpen ott, ahol a szállítási költségek összetevője a küldemény teljes tömegét teszik ki, pl. a légi áruszállításnál.

Az Adu Alba Kft. 2013-ban már elnyerte a Hungaropack magyar csomagolási versenyen – kompakt szállítási csomagolásukkal – a Transpack szaklap különdíját és – logisztikai műanyag tálcájukkal - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium különdíját.

 

 

Forrás:

Magyar cég kapta a csomagolástechnika Oscar-díját – trademagazin.hu – 2016. június 12.

Kép forrása: http://transpack.hu/