A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar könyvtári rendszer segíti a török könyvtárak és múzeumok munkáját

A A A    Nyomtatható verzió

A magyar fejlesztésű, több önálló, de egymással integrálható szoftverként ismert — HunTéka, JaDoX, Monguz, Portál24  — programok munkafolyamatait teljesen lefedő integrált közgyűjteményi rendszer Qulto fantázianéven látott napvilágot. A Qulto innovatív informatikai megoldások alkalmazásával és modern szolgáltatások ajánlásával képes kezelni a különféle könyvtári, múzeumi, levéltári, kiadói, turisztikai és tudományos intézményi gyűjtemények akár több milliós állományát is és ez nem csak a hazai, hanem a kelet- és délkelet európai kulturális vagyonra is igaz.

Az elektronikus kiadványok szolgáltatását végző Qulto e-Publisher már a török piacra is bevezetésre került. A török cég, mely a magyar rendszert választotta, biztosítja a török nyelvű, jogtiszta tartalmakat, míg a megjelenítéshez szükséges digitális platformot a Qulto fejlesztői garantálják.

A Qulto e-Publisher kapcsán számos modern szolgáltatással találkozhatnak a felhasználók:  

·         igény szerint letölthetik, online olvashatják, megoszthatják, vagy saját polcra menthetik a dokumentumokat és azok egyes fejezeteit;

·         elérhetik és számos szabványos formátumban le is tölthetik a dokumentumok metaadatait;

·          a bibliográfiai adatokban, a tartalomjegyzékben és akár a teljes szövegben egyaránt indíthatnak keresést;

·         lehetőséget ad online kölcsönzésre és vásárlásra is.

A Qulto hivatalos oldala: http://qulto.eu/

A Qulto termékek az SZTNH kutatási adatbázisa alapján „qulto discovering collections” színes ábrás védjegyoltalom alatt állnak (ügyszáma: M1203228).

 

Forrás:
Bevezettük Qulto e-Publisher termékünket a török piacra – qulto.eu – 2016. augusztus 22.
Kép forrása: http://qulto.eu/hu