A szellemi tulajdon védelme
 

Épülhet az innovációs ökoszisztéma

A A A    Nyomtatható verzió

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nyolc inkubátornak adott szakmai támogatást arra, hogy az ötmilliárd forintos keretösszegű „Innovációs ökoszisztéma építése” című felhíváson részt vegyenek - írja a Széchenyi Tőkebefektetési Alap blogján.

Az ötmilliárd forintos keretösszegű támogatás célja hogy az inkubációs tapasztalattal rendelkező gazdasági szereplők tudásukat felhasználva lehetőséget biztosítsanak az innovatív ötletek felszínre kerülésére és megvalósításához. Az ötlet megszületésétől a validáción és a prototípusfejlesztésen át támogassák az innovatív startup vállalkozásokat a piacra vitelben, a fenntartható üzleti modell kialakításában, valamint a befektetésre való alkalmasság elérésében.

Balatonfüreden a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft., Bonyhádon a Első Közép Európai Hardver Akcelerátor Kft., Debrecenben az EH Invest Zrt., Győrben a Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési Kft., Kapolcson a OXO Labs Üzletviteli és Tanácsadó Kft., Miskolcon  a BNL Start Partners Kft., Pécsen a Negos Tárgyalási Tanácsadó Zrt., Szegeden a Creative Accelerator Kft. nyerte el az értékelő bizottság tetszését. A jövőben a fenti központok közreműködésével indulhat a startup-nevelés a nyolc vidéki városban.

Az inkubátorok maguk dönthetnek a startup projektek kiválasztásáról és a finanszírozás mértékéről. A kiválasztott projektek sikerében az inkubátor közvetlenül érdekelt lesz, hiszen az általa megítélt támogatás 20 százalékának megfelelő forrást kell befektetnie a vállalkozásokba. Az inkubációs folyamat során sorozatos befektetéseivel az inkubátor – legfeljebb 24 százalékos arányban – maga is résztulajdonossá válik.

 

Források:
Startupneveldéket hoznak létre nyolc városban 5 milliárd forintból – index.hu – 2016. augusztus 25.
Építsen startup központot uniós pénzből – profit7.hu – 2016. január 6.

Az innovációs ökoszisztéma című pályázat rövid bemutatása – vibrecon.hu

Kép forrása: infoter.eu