A szellemi tulajdon védelme
 

Térkő újrahasznosított anyagból

A A A    Nyomtatható verzió

A Platio nevet viseli három magyar fiatal legújabb innovációja, az újrahasznosítható anyagból készült „okos térkő”. Egyszerre csökkenti a városi hulladékot és hasznosítja az olyan megújuló energiaforrásokat, mint a napenergia vagy akár a mozgási energia. Ezen felül képes információkat gyűjteni, raktározni, illetve elektromos hálózaton keresztül adatokat küldeni.

A fiatalok további tervei között szerepel egy „Infopavament” létrehozása, mely különféle – tömegközlekedéssel, úthálózattal kapcsolatos – információkkal látná el a burkolaton sétálókat.

A leginkább technikával és tudománnyal foglalkozó amerikai TechChrunch is felfigyelt a Platiót fejlesztő csapatra és cikkükben rendkívül elismerően írtak róluk. Pozitívumként emelték ki, hogy a magyar  vállalkozás már képes prototípusok forgalmazására is.

 

Forrás:

Már az amerikai sajtó is a magyar feltalálókról beszél, akik befednék térkővel az egész világot – 24.hu –2016. november 29.

Kép forrása: http://24.hu/tech/2016/11/29/mar-az-amerikai-sajto-is-a-magyar-feltalalokrol-beszel-akik-befednek-terkovel-az-egesz-vilagot/