A szellemi tulajdon védelme
 

A helyes testtartásra figyelmeztet egy magyar diákvállalkozás high-tech kütyüje

A A A    Nyomtatható verzió

A rossz testtartás és az ebből fakadó – egyre többeknél jelentkező – hát, derék- és gerincproblémák megelőzését szolgálja az Alternatív Közgazdasági Szakközépiskola 16 éves diákjai legújabb high-tech kütyüje, a Spiner minieszköz. A WRU Company néven alakult diákvállalkozás innovatív eszköze fejlesztését és gyártását is maga végzi.

„A néhány centis, gombelemről akár több évig is üzemelni képes eszköz használata egyszerű, nem igényel semmilyen különleges, XXI. századi képességet. A ráerősített csíptető segítségével hátul a pólónk nyakához rögzítjük a terméket; vagy ha az a megoldás szimpatikusabb, kérhetünk hozzá orvosi célra is használt, bőrbarát tapaszt, mellyel felül, középen a hátunkhoz erősíthetjük a készüléket. Ez után a rajta lévő apró gomb segítségével beállítjuk, hogy milyen mértékű előregörnyedésnél figyelmeztessen az eszköz finom rezgéssel arra, hogy egyenesedjünk ki. A dobozban kapunk egy használati útmutatót is, amiben minden részletesen le van írva.”- olvasható az innoportal.hu oldalán.

A diákvállalkozások országos versenyén a csapat – mintegy húsz pályázó közül – elnyerte innovációjával a „Legötletesebb termék díjat”.

A fiatalok a nemzetközi piac meghódítását tervezik, ehhez partnereket keresnek.

 

Forrás:

Testtartásjavító kütyü lett 2016 legötletesebb diákinnovációja – innoportal.hu – 2017. január 06.

Kép forrása: http://www.akg.hu/