A szellemi tulajdon védelme
 

Startup Live – lezajlott az első hazai verseny

A A A    Nyomtatható verzió

Február 17 és 19 között rendezték Budapesten az első, a kezdő vállalkozásoknak mentorálási lehetőséget biztosító Startup Live versenyt.

Közép-európa legnagyobb startup fesztiválájának résztvevői három nap alatt hozhatták ki ötletükből a maximumot, hogy aztán 3 percben bebizonyíthassák a nemzetközi befektetőkből álló zsűrinek, hogy övék a legpiacképesebb startup.

A legígéretesebbnek – aki egyben a fődíjasa is lett a versenynek – a Save Sarah, – vagyis Varga Levente ötletét értékelte a zsűri. A Save Sarah tagjai természeti katasztrófák helyszínén drón felvételek alapján térképeket rajzolnak, így könnyítve a területi mentést.

A másik piacképes vállalkozásnak a Traqle bizonyult. A cég alapítójának – Sohajda Júliának – az ötlete személyes, kellemetlen tapasztalatból nőtte ki magát. Egy olyan speciális tokot tervezett, amelyet a telefon ellopása esetén is csak a tulajdonosa tud levenni a telefonról egy speciális kulcs segítségével. A telefont mindaddig nem lehet kikapcsolni, míg a tokot el nem távolítják. Sohajda Júlia cége lett a legjobb pitch kategória győztese, de emellett a közönség díját is elnyerte.

A győztes csapat részt vehet Európa egyik legnagyobb tech showján, a bécsi Pioneers Festival-on.

 

Forrás:

Ilyen volt az első Startup Live – technokrata.hu – 2017. február 24.

Kép forrása: http://www.startuplive.org/