A szellemi tulajdon védelme
 

Új kilátó nyújt mesés panorámát a Dunakanyarra a Visegrádi-hegységben

A A A    Nyomtatható verzió

Lélegzetelállító panorámát nyújt a Dunakanyarra a Visegrádi-hegység 639 méter magas Prédikálószék csúcsán felépített, legújabb kilátó.

A Pilisi Parkerdő Zrt. Koller József Ybl-díjas építész tervei alapján készítette el a 70 négyzetméter alapterületű, 12 méter magas fa építményt.

A különleges kialakítású, felfelé egyre szélesedő kilátón szintenként kézzel festett egyedi tájékoztató táblákkal találkozhatunk, amelyek a térségben jelentős szerepet játszó magyar királyok emlékeit elevenítik fel.

A kivitelezés során fontos szempont volt a hely korábbi állapotának megőrzése, illetve a terület állat- és növényvilágának védelme, melynek teljes egészében sikerült megfelelni.

A kor modern technikai elvárásait szem előtt tartva, a kilátón két webkamerát is elhelyeztek, a környékén pedig ingyenes wi-fi kapcsolatot is biztosítottak.

A Pilisi Parkerdő Zrt. további, újabb fejlesztéseit az eddig kevésbé látogatott területeken szeretné megvalósítani – úgy mint a Gödöllői-dombság és a Budai-hegység rejtettebb tájai – ezzel tervezi bevonni őket is a természetjárók kedvelt úti céljai közé.

 

Forrás:

Új kilátót adtak át a Visegrádi-hegységben – kormanyhivatal.hu – 2016. október 24.

Kép forrása: http://vadaszlap.hu