A szellemi tulajdon védelme
 

Átláthatóbbá ingatlanpiaci hirdetések egy új magyar fejlesztéssel

A A A    Nyomtatható verzió

A hazai viszonylatban legnagyobb ingatlanhirdetési portálnak számító ingatlan.com új fejlesztéssel állt elő a lakásvásárlást tervezők számára. Innovációjuk megoldást nyújt a duplikált hirdetések kiszűrésére, ennek köszönhetően a jövőben az eddiginél 30 százalékkal kevesebb ingatlanhirdetést kell megtekinteniük a vásárolni szándékozóknak.

A megoldás újdonsága abban rejlik, hogy az adott lakáshoz tartozó összes hirdetést csoportosítva láthatják az érdeklődők. Az ehhez tartozó, szűrt listát egy kétlépcsős rendszer generálja: egy intelligens, automatizált szoftver tesz javaslatot a csoportosításra, de emellett sor kerül a hirdetések külön-külön manuális ellenőrzésére is.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a fejlesztés eredményeként „Akár napokkal, hetekkel lerövidülhet a lakásvásárlási folyamat, ez pedig az adásvételek számának növekedésében is megmutatkozhat.”– olvasható a nlcafe.hu oldalán.

Az ingatlan.com innovációja iránt – főként ázsiai cégek részéről – nagy volt az érdeklődés, ezért tervbe vették szolgáltatásuk külpiacra lépését is.

 

Forrás:

Magyar innováció teheti könnyebbé a lakáseladást – nlcafe.hu – 2017. március 18.