A szellemi tulajdon védelme
 

Egészségüggyel kapcsolatos innovációkat vár az EIT Health

A A A    Nyomtatható verzió

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) pályázati lehetőséget írt ki egészségügyi innovációval foglalkozó startupoknak, illetve kis- és középvállalkozásoknak.

Magyarországról két kategóriában várják a nevezéseket. Az InnoStars Awards kategóriában már elkészített termékekkel, szolgáltatásokkal lehet pályázni, míg az European Healt Catapult kategóriában a piacra bevezetett termékekkel indulhatnak a kkv-k.

Az InnoStars Awards kategóriában a legjobb 20 pályázó 7000 euró értékű csomagot nyer, melyet modelljük fejlesztésére, tökéletesítésére költhetnek, ezen felül fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A későbbiekben ezek a pályázók újra indulhatnak a már tökéletesített modelljükkel, majd ha a zsűri úgy értékeli, akkor akár 30 ezer eurót is nyerhetnek innovációjuk piaci bevezetéséhez.

Az European Health Catapult kategória kiválasztottjai 50 ezer eurót kapnak üzletfejlesztésre, emellett bemutatkozási lehetőséget kapnak az iparág nagy nemzetközi képviselői előtt (GE Healthcare, Philips, Roche, Siemens, IBM, SAP stb.), majd kvalifikálhatják magukat a 2017 novemberében a londoni EIT Healt Summit-ra is.

Az EITH Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Tagjai között megtaláljuk Európa vezető egészségipari és gyógyszeripari vállalatait, kutatóintézeteit valamint a kontinens tíz leginnovatívabb egyeteme közül nyolcat.  Pályázatuk célja az egészségügyi innováció erősítése, illetve a nemzetközi együttműködés erősítése.

A pályázatokat április 30-ig várják a szervezők.

További részletek és jelentkezés itt érhető el.

 

Forrás:

Hazai start-upok jelentkezhetnek egészségügyi innovációs pályázatra – hirado.hu – 2017. március 21.

Kép forrása: https://twitter.com/eiteu