A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar Termék Nagydíj pályázat 2017

A A A    Nyomtatható verzió

Kerek évfordulóhoz érkezett a Magyar Termék Nagydíj. A huszadik alkalommal kiírt pályázatra az idén május 19-ig lehet jelentkezni.  46 főkategóriában közel 100 termék típussal lehet pályázni, mely érinti a vendéglátást, az építő-, a mezőgazdasági és élelmiszeripart, a szabadidős, kulturális tevékenységeket, a rendezvényeket, az orvostechnikai és kozmetikai szegmenset, de említhetjük a bútor- és ruházati termékek gyártását is. Újdonság, hogy az idén először kapnak lehetőséget helyi közösségek tevékenységeik megmérettetésére termékekkel, illetve szolgáltatásokkal. A tavalyi évtől a határon túli magyar vállalkozások is pályázhatnak a tanúsító védjegy elnyerésére.

A Magyar Termék Nagydíj® minőségtanúsító rendszer célja a kiváló minőségű magyar termékek, szolgáltatások elismerése, a minőségtudatos szemlélet, a termékbiztonság, a fogyasztóvédelem szintjének emelése.

A Magyar Termék Nagydíj elnyerése szigorú követelményrendszerhez kötött, a kitüntetett termékek és szolgáltatások megfelelőségét független, szakértőkből álló zsűri vizsgálja, garantálja és folyamatosan ellenőrzi.

Kiemelt szakmai támogatók – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A kitüntetést magyar és angol nyelvű díszoklevél, valamint a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. – amely 2017-ben ünnepli 240 éves iparalapítását – alkotógárdája által készített, egyedi iparművészeti trófea tanúsítja. Az esemény során a Kiírók Tanácsának tagjai által külön elismerésekben is részesülnek a kiemelkedő pályázatok. Ilyen kitüntetés a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű Díja, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Nívódíja, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Életmű Díja, a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Sajtókövete Nívódíja és a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Emlékdíja. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Hűség Díját a Magyar Termék Nagydíj Pályázat 20. évfordulója alkalmából alapították a Védjegyoltalom jogosultjai.

A pályázati feltételekről bővebben a www.termeknagydij.hu honlapon tájékozódhatnak, ahol a pályázati anyag is elérhető.

 

Forrás:

Sajtóközlemény : 20 éves jubileumát ünnepli a Magyar Termék Nagydíj  – http://www.termeknagydij.hu/2017/2017sajtokozlemeny.pdf– 2017. március

Kép forrása: www.termeknagydij.hu