A szellemi tulajdon védelme
 

A sofőrhiány okozta kihívásokat enyhíti egy magyar informatikai fejlesztés

A A A    Nyomtatható verzió

Egy új magyar informatikai fejlesztés enyhítheti a sofőrhiány okozta kihívásokat. A GLABS néven bevezetett szoftveres alkalmazás egy globális logisztikai időpontfoglaló rendszer, amely átláthatóvá teszi és nyilvántartja felhasználói számára cégük logisztikai mozgásait és segíti őket idejük legoptimálisabb beosztásában.

Az alkalmazás lehetővé teszi a holt idők kiiktatását, mivel időpontfoglaláskor figyelembe veszi a szabad rakodási kapacitásokat és a rendelkezésre álló erőforrásokat, így a szállítók a rakodás megkezdésére pontosan tudnak érkezni és szinte várakozási idő nélkül kezdődhet el a járművek fel vagy lerakodása. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszert használók körében még a nagy távolságokból is 75 százalékos pontossággal érkeznek a kamionok a megadott rakodási helyekre. A holt állásidő kiiktatásának köszönhetően akár 30 százalékkal is növekedhet a járművek futásteljesítménye és a sofőrök hatékonysága.

A fejlesztők szerint a rendszer az adminisztrációs terheket is megosztja a fuvarozási folyamat szereplői között. A fuvarozáshoz kapcsolódó összes dokumentum (EKÁER-számok, szállítási azonosítók, minőségbiztosítói anyagok) egy közös online platformon elérhetők, ezzel is biztosítják az összes irat meglétét.

A GLABS hivatalos weboldala: http://glabs.me/hu/

 

Forrás:

Magyar fejlesztés enyhíti a fuvarcégek sofőrhiányát – vh.hu – 2017. március 22.

Kép forrása: http://glabs.me/hu/