A szellemi tulajdon védelme
 

Shell Eco-marathon Europe 2017, London

A A A    Nyomtatható verzió

Négy magyar csapat (három egyetemi és egy középiskolai) indul az idén is Londonban zajló Shell Eco-marathon Europe 2017 elnevezésű, üzemanyag-takarékossági innovációs versenyen. A résztvevő csapatoknak saját tervezésű és építésű járműveikkel minél kevesebb üzemanyag felhasználásával minél hosszabb utat kell teljesíteniük a kijelölt útvonalon. A megmérettetés célja: a fiatalok inspirálása a tudományos és mérnöki pálya irányába.

Mint minden évben, most is nagy érdeklődés övezi a versenyt: 27 országból 192 csapat jelezte részvételét.

Az üzemanyag-hatékonysági viadal feladata az idén is a legnagyobb távolság megtétele egy liter üzemanyaggal. A részvevők egy speciálisan erre a célra, a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban kiépített, 1,6 kilométeres városi útnak megfelelő pályán versenyeznek majd.

 

A hazai színekben induló csapatok:

Az Óbudai Egyetem OECO csapata 2015-ben indult legutóbb a megmérettetésen, és ezúttal új csapattal, valamint egy teljesen új autóval száll versenybe. Szintén új csapattagokkal erősítenek a Debreceni Egyetem diákjai, akik annak ellenére, hogy tavaly neveztek először, sikerrel vették az akadályokat: nemcsak átmentek a technikai vizsgálaton, de sikerült mért kört futniuk. A tavaly harmadik helyen végzett győri csapat új futóművel és új csapatagokkal készül, az egyetlen magyarországi középiskolai induló, a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai pedig már régi visszatérői a versenynek – közölték a szervezők.

 

A verseny május 25 és 28. között zajlik Londonban.

 

Forrás:

Négy magyar csapat indul az üzemanyag-hatékonysági viadalon – alternativenergia.hu – 2017. április 03.

Kép forrása: http://www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon/europe.html