A szellemi tulajdon védelme
 

NarrowBand-IoT alapú ötleteket vár a Magyar Telekom

A A A    Nyomtatható verzió

Elsősorban a közlekedés, utazás, eseményorientált megoldások, otthoni környezet, illetve a logisztika területéről várnak NarrowBand-IoT (NB-IoT) alapú ötleteket a Magyar Telekom és a Kitchen Budapest közös pályázatán.

Az NB-IoT technológia olyan új lehetőségeket nyit meg az élet számos területén, amelyek a kényelmet és hatékonyságot szolgálják elsősorban.

Pályázni értékteremtő termékkel vagy szolgáltatással lehet, amelyek olyan piaci potenciállal is rendelkeznek, hogy azokat a Magyar Telekom portfóliójába is be lehessen illeszteni majd adott esetben.

A legjobb megoldások a pénzjutalom mellett bemutatkozási lehetőséget is kapnak a Magyar Telekom és a Kitchen Budapest vezetői, valamint az NB-IoT szakértői előtt.

Az érdeklődők egyénileg és csapatban is nevezhetnek.

A pályázatokat június 5-ig várják a szervezők.

„A Narrow Band-IoT egy olyan új, szabványosított mobil technológia, amely a szolgáltatók jelenleg meglevő hálózatain fog futni a dolgok internetére (Internet of Things, IoT) optimalizálva. Egyedülálló képességeinek köszönhetően nagyszámú, olcsó eszköz (szenzor) csatlakoztatható hozzá, beltéren is kiválóan használható, minimális az energiaigénye, továbbá a jelenlegi mobilhálózati lefedettség is lényegesen megnövelhető vele. Utóbbinak köszönhetően olyan területeken is használható, ahol nehéz használható jelerősséget biztosítani (pl. erdős területeken, vízaknában, csatornákban). A hálózatba kapcsolt elemek alacsony sávszélességen kommunikálnak egymással, innen a hálózat elnevezése (NarrowBand=keskeny sáv).” – olvasható az innoportal.hu oldalán.

 

Forrás:
Szívritmusfigyelő ing, okos világítás, elveszíthetetlen kulcscsomó: néhány ötlet a Magyar Telekom NB-IoT pályázatán – innoportal.hu – 2017. április 10.

Kép forrása: http://www.telekom.hu/rolunk/innovacio/kitchen_budapest