A szellemi tulajdon védelme
 

Oktatási anyag támogatja a diákok tudatos vásárlói attitűdjének kialakítását

A A A    Nyomtatható verzió

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) támogatásával – online oktatási projektje keretében – elkészítette a diákok tudatos vásárlói attitűd kialakítását célzó elektronikus, interaktív tananyagait.

A hamisítás veszélyeire és a szellemi tulajdonvédelem alapjainak elsajátítására fókuszáló összeállítások több korosztályt is, illetve a szülőket és tanárokat egyaránt megszólítják. A cél, hogy informálják őket erről a kevésbé ismert jogterületről, és ezeket az ismereteket képesek legyenek a mindennapi élet gyakorlati példáin keresztül hasznosítani.

A tananyagok elkészítésénél a látvány szerepe legalább olyan fontos volt, mint a mondanivalóé, hiszen a diákokat az üzenetnél gyorsabban ragadja magával a vizuális élmény, ezért színesek és interaktívak az előadások anyagai. A szöveges formába öntött üzenet, mondanivaló elsősorban a pedagógus munkáját segítik a felkészülés során. abban, hogy úgy legyen képes felvilágosító foglalkozást vagy osztályfőnöki órát tartani, hogy annak elsajátítása egyszerű, szórakoztató, a tananyag pedig érthető és érdekes is legyen.

A témák teljes megértését szolgálják a több órán átívelő 45 perces kialakítású összeállítások, melyek külön és egymásra épülve is megállják a helyüket.

A felvilágosító anyagok térítésmentesen elérhetők a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület honlapján: http://www.hamisitasellen.hu/oktatasi-anyagok-iskolasok-reszere/

Az oktatási projektről bővebben szintén a Testület honlapján lehet informálódni: http://www.hamisitasellen.hu/

 

Forrás:

A hamisítás veszélyeiről és a szellemi tulajdonvédelem alapjairól – hamisitasellen.hu – 2017. április 18.

Kép forrása: http://www.hamisitasellen.hu/