A szellemi tulajdon védelme
 

Kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazás segíti a lehetséges fajok felismerését

A A A    Nyomtatható verzió

Ötletes alkalmazás segít felismerni a hazánkban előforduló kétéltűeket és hüllőket. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) applikációja 17 kétéltű és 18 hüllő beazonosítását teszi lehetővé 41 színes illusztrációval, 12 béka hangjával és részletes fajtaleírásokkal.

Az egyes fajok adatlapján a rövid fajtaleírás mellett a latin és angol név a rendszertani besorolás mellett a természetvédelmi érték is megjelenik, továbbá a békák hangját is meg lehet hallgatni. Aki még ennél is több információra vágyik, az az adatlap alján található link segítségével az MME oldalán elérhető Magyarország kétéltűi és hüllői oldalra juthat, ahol magáról a fajról sokkal bővebb fejleírással és állományadatokkal ismerkedhet meg, illetve videókat és fotókat is nézegethet.

Az ingyenes alkalmazás iPhone-ra és androidos készülékekre is letölthető.

A tavalyi évben ugyancsak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egy nagyon ötletes, remekül sikerült madárhatározó alkalmazást készített.
http://www.mme.hu/madarhatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas

 

Forrás:

Elszaladt ön mellett egy gyík? Nem ismeri fel hangról a tavibékát? Csináltak erre egy remek magyar alkalmazást – hvg.hu – 2017. április 12.

Kétéltű- és hüllőhatározó mobiltelefonos alkalmazás – mme.hu – 2017. április 12.

Kép forrása: http://www.mme.hu/keteltu-es-hullohatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas