A szellemi tulajdon védelme
 

A prezentációkészítést megújító Prezi legújabb terméke a Next

A A A    Nyomtatható verzió

A 2009-ben útjára indult Prezi egy internetes, vizuális megközelítésen alapuló prezentációs eszköz, melyben a prezentáló az egymást követő diák helyett egy digitális vásznon tetszés szerint elhelyezett információs térképet járhat végig a virtuális térben elhelyezett képek, videók és szövegek segítségével. Az interneten elérhető felhőalapú szolgáltatás a regisztrációt követően azonnal használható. A webes felületre bejelentkezve nemcsak a saját, hanem mások megosztott prezentációi is láthatók. A bemutató az interneten keresztül bárhonnan letölthető, módosítható, lejátszható. Kezelése egyszerű, de az oldalon elérhető oktatóvideó és kézikönyv is segíti a használatát.

A Prezi Classic termékük után legújabb megoldásuk a Prezi Next, amely olyan újdonságokkal bővült, ami tovább növeli a felhasználók szabadságát, miközben jelentősen megkönnyíti a dolgukat.

A Prezi honlapján (https://prezi.com/hu/) elérhető szemléltetőanyagok között a marketing, az értékesítés és az oktatás témájában vannak előre hozott prezentációk, amelyeket a saját igényeihez is igazíthat a felhasználó.  Az új elemként beépített elemző funkció lehetővé teszi a megosztások, megtekintések nyomon követését, ami a prezentáció sikeréről nyújt egyfajta visszajelzést prezentálójának.

A Next leglátványosabb megoldása a párbeszédalapú prezentációnak hívott funkciója. Lényege, hogy prezentálás során nem kell feltétlenül végig haladni az előre beállított sorrenden, bármikor oda lehet ugrani egy-egy adott részhez a teljes prezentáció végig lapozása nélkül.

A fejlesztők elárulták a következő, rendkívül látványos eredményt produkáló, kiterjesztettvalóság (AR) technológián alapuló, még formálódó fejlesztésüket, amelynek köszönhetően a prezentáló a körülötte lévő térben alakíthatja ki majd előadása vizuális részét. 

A cég korábbi megoldása, a Prezi Classic természetesen továbbra is elérhető marad a felhasználóknak.

 

Forrás:

K.Z., Új szintre emeli a prezentácókat a Prezi, Világgazdaság, 2017. május 3.

Kép forrása: http://www.digit.mandiner.hu/cikk/20170428_elindult_a_prezi_next