A szellemi tulajdon védelme
 

Strandtojás, azaz dizájn-széf nyújt biztonságot a lopások kivédésre

A A A    Nyomtatható verzió

A Beachegg széf egy magyar fejlesztői csapat innovációja, melynek alapvető célja a lopások kivédése, megakadályozása.

A fejlesztők egy korábbi eszközüket tovább gondolva, kisebb módosítások, modernizálások végrehajtása után elkészítették legújabb, 60 darabból álló szériájukat, mely akár több ezres darabszámú gyártásra is kiválóan alkalmas lehet.

Jelenlegi prototípusuk új elektronikát és zármechanikát kapott, emellett csökkentették a széf súlyát továbbá egy nagyon kellemetlen, visító riasztóhanggal látták el a készüléket. Az új szérián felül elkészült a Beachegg helyszíni üzembe helyezéséhez szükséges recepciós pavilon is, ahol a pihenésre vágyó fürdőzők kikölcsönözhetik az egyes széfeket.

Hogyan működik  Beachegg széf?„A tojásokba mozgásérzékelő szenzorok, egy a mobiltelefonokból ismert SIM kártya és egy GPS vevő kerültek. A riasztott állapotban lévő tárgy a SIM kártya segítségével lokációs adatokat küld a szervernek. Ha a tojást megmozdítják, a szenzorok ezt érzékelik, a riasztó rendszer sípolni kezd és jelzést küld az alkalmazásnak, hogy baj van. A GPS vevő a műholdak alapján meghatározza a Beachegg koordinátáit és elküldi a pontos lokációt a szervernek, ami kommunikál a Beachegg applikációval. Riasztás esetén az üzemeltető strand, szálloda vagy fürdő biztonsági őrének telefonja megmutatja a tojás pontos pozícióját, valamint folyamatosan tárolja is azt, így lopás esetén pontosan visszakövethető, hogy merre haladt és hol van az utolsó ismert tartózkodási helye” – olvasható a hirek.prim.hu oldalán.

A fejlesztők legfrissebb piackutatásából kiderül, hogy  Magyarország több, mint 300 strandja közül 91 lenne nyitott a Beachegg befogadására. Az óriási nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően a magyar találmány – legkésőbb jövőre – már legalább három mediterrán országban is jelen lesz.

 

Források:

A Beachegg idén nyáron teljesen megújulva ébred fel “téli álmából” – hirek.prim.hu – 2017. május 24.
Kép forrása:  https://twitter.com/beachegg_iot