A szellemi tulajdon védelme
 

Jól teljesítettek a magyar csapatok a Londonban megrendezett Shell-Eco marathon versenyen

A A A    Nyomtatható verzió

Az idei évben London szolgált helyszínéül a Shell-Eco marathonnak, Európa legnagyobb üzemanyag-hatékonysági, innovációs versenyének május 25. és 28. között. A megmérettetést a Make the Future London elnevezésű fesztivál keretében tartották, a rendezvénynek a londoni Queen Elizabeth Olimpiai Park adott otthont. A megmérettetésen 171 csapat közül a győri Széchenyi István Egyetem diákjainak elektromos hajtású járműve 134 kilométert tett meg egyetlen liter benzinnel, és ezzel az eredménnyel a negyedik helyen végeztek.

A csapatoknak saját tervezésű és építésű járműveikkel minél kevesebb üzemanyag felhasználásával minél hosszabb utat kellett teljesíteniük. Az idei évben a járművek teljesítményét a kivételesen magas hőmérséklet is próbára tette.

Magyarországot az idén három csapat képviselte: a  győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team-je, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatói és a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola Kandó Electric csapata. A kecskemétiek csapata 314 kilométeres eredményükkel a 17., a debreceniek diákjai a 29. helyen végeztek.

Az idei évben legjobban a franciák csapata teljesített: 658 kilométert tettek meg egyetlen liter benzinnel. Ezzel az eredményükkel világrekordot állítottak fel.

 

Forrás:

Negyedik helyezést szereztek a győriek a Shell-Eco marathon Europe versenyen Londonban – haon.hu – 2017. május 29.

Kép forrása: http://www.visitlondon.com/things-to-do/event/44068720-make-the-future-live-at-queen-elizabeth-olympic-park