A szellemi tulajdon védelme
 

Design Hét Budapest 2017

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Formatervezési Tanács szervezésében az idén október 6. és 15. között rendezik meg az évről-évre nagy érdeklődésre számot tartó Design Hét Budapest fesztivált. A  több mint száz programot magában foglaló, tíznapos eseménysorozat idei mottója a ’START’ lesz, mely meghatározó elemként szerepel a  tervezett programokban. Ennek mentén az eseményekben kiemelt figyelmet kap a vállalkozásfejlesztés, azon belül is legfőképpen a fiatal designereket bemutató kiállítások, előadássorozatok, pályakezdőknek szóló workshopok. Ezek mellett ugyancsak figyelmet kap a re-start, a karrierváltás és az újrakezdés témaköre is. 

A hagyományos design túrák és nyitott stúdiók tehát idén a startupokra, induló designvállalkozások bemutatására, irodáira, műhelyeire fókuszálnak.

2017-ben a Design Hét Budapest díszvendége a Dán Királyság, melynek kortárs dizájneredményei – a Dánia Budapesti Nagykövetségével közösen szervezett eseménysorozaton kiállítások, előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett termékbemutatók kíséretében – mutatkoznak be a fesztiválon.

A hagyományokat követve idén is a Design Hét Budapesten adják majd át a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.

A központi programok mellett a fővárosban és több vidéki városban is számos üzlet, galéria, bemutatóterem, múzeum, kulturális és közösségi tér, valamint vendéglátóipari létesítmény is megtelik majd programokkal. Lehet csatlakozni az eseménysorozathoz, a szervezők június 16-ig várják a programjavaslatokat; részvételi feltételek a weboldalon érhetők el.

Az idei, végleges programok listája szeptember 4-től lesz elérhető.

A rendezvénysorozat védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szakmai felelőse és lebonyolítója a Magyar Formatervezési Tanács.

 

Források:

A dán dizájn jön a Design Hétre – kreativ.hu – 2017. május 30.

Design Hét Budapest 2017: START – mft.org.hu – 2017. április 13.

Kép forrása: https://www.sztnh.gov.hu/hu/mft-landing-pages/mft