A szellemi tulajdon védelme
 

Akadálymentesítési mozgalmat hirdet a Route4U magyar startup csapat

A A A    Nyomtatható verzió

Egy korábbi hírünkben már beszámoltunk egy magyar startup a Route4u csapat akadálymentességi információkat szolgáltató innovációjáról. Az androidos okostelefonokra letölthető, ingyenes alkalmazás megkönnyíti a kerekesszékkel, illetve a babakocsival közlekedők helyzetét. Az applikáció a cél megközelítésére személyre szabható útvonalakat tervez és különféle színekkel jelzi az oda vezető utak (járdák, szegélyek, gyalogátkelők) akadálymentességét.

A Route4U startup önkéntesek és nagyvállalatok együttműködésével indítja útjára országos információs akadálymentesítési mozgalmát az üzletek felmérésére. A mozgalomban bárki részt vehet. Az önkéntesek feladata csak annyi, hogy jártában keltében a Route4U applikációval információt szolgáltatnak. Első körben középületekről és szolgáltatóhelyekről (étterem, bolt, szálláshely, stb) kell gyűjteni alapvető akadálymentességi információkat.

A segíteni vágyó önkéntes résztvevők az adatszolgáltatásért cserébe pontokat kapnak, melyeket a partnercégek által felajánlott „kedvességekre” lehet beváltani.

A mozgalom három nagy céggel, a HEINEKEN Hungáriával, az ELMŰ-ÉMÁSZ-szal és a MagNet Bankkal együttműködve indul. Mindhárom partner a dolgozói és az ügyfelei felé történő kommunikációval járul hozzá a segíteni vágyó önkéntesek toborzásához. Emellett különféle ajándékokat és ösztönzőket is felajánlanak a cégek a szorgalmas adatgyűjtőknek.

A csatlakozásról és egyéb információkról a Route4u weboldalán lehet tájékozódni, elérhetősége: https://route4u.org/index_hu.html

 

Forrás:

Magyar innováció egy akadálymentesebb világért – hirek.prim.hu – 2017. június 16.

Kép forrása http://blog.route4u.org/2016/09/05/lets-do-it-smart/