A szellemi tulajdon védelme
 

Women Startup Competition

A A A    Nyomtatható verzió

A Women Startup Competition célja a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának a hangsúlyozása a startup szektorban. 2017-ben a londoni döntővel és Európa 11 országában megrendezésre kerülő elődöntőivel a Women Startup Competition óriási lehetőséget biztosít nemcsak a hazai és európai női vállalkozók és startupperek, de azon angyal és kockázati tőkebefektetők számára is. A versenyben való részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok legalább 50%-ban hölgy tagokból álljanak.

A női startup versenyt idén negyedik alkalommal rendezték meg. A hét európai elődöntőböl bekerült csapatok között a döntőben két magyar startup is szerepelt (MagikMe és HeatVentors). A döntősök egy ötnapos, intenzív szakmai felkészítésen vettek részt, ahol egy nemzetközi mentor gárda segítségével tovább tökéletesíthették, fejleszthették a már működőképes üzleti modelljüket és szakmai bemutatkozójukat.

A nemzetközi verseny első három helyezettje Lengyelország, Németország és Anglia egy-egy csapata lett.

Magyarországról a HeatVentors csapata elnyerte a Kínai különdíjat, amely négyszeri bemutatkozási lehetőséget kínál Kínában a helyi és nemzetközi nagybefektetők előtt.

A Heatventors csapata innovatív technológiát kínál a hőenergia tárolására, akár fűtési vagy hűtési rendszerekben. Olyan környezettudatos hőenergia generátor építésén dolgoznak, amely csökkentett szénmonoxid kibocsájtással és alacsony költséggel üzemel.

 

Forrás:

Magyar hölgyek taroltak a londoni Women Startup Competition-on – technokrata.hu – 2017. július 13.

Kép forrása: http://startupcafe.hu/cikkek/2016/12/19/11-orszag-vesz-reszt-a-women-startup-competition-2017-ben