A szellemi tulajdon védelme
 

Elektronikusan aláírni bárhol és bármikor!

A A A    Nyomtatható verzió

Egy nemzetközi felmérés szerint a fogyasztók 80-90%-a szívesen intézné otthonról, kényelmesen – személyes megjelenés nélkül – digitálisan a hivatalos ügyeit. Az e-aláírásokkal foglalkozó NETLOCK Kft. legújabb, digitális aláírást megoldó fejlesztése éppen ezt az igényt igyekszik kiszolgálni.

Innovációjuk lényege az eszközfüggetlenség, ami azt jelenti, hogy egyetlen dokumentum e-aláírásához sem lenne szükség a továbbiakban semmilyen speciális (chipkártya, kártyaolvasó, egyedi program) eszközre. Maga az aláíró rendszer a felhőben működik, tehát hozzáféréséhez csak internet kapcsolat szükségeltetik, egyébként bármilyen platformon keresztül (PC, laptop, okostelefon) elérhetővé válik.

„Az eljárás egyszerű: egy weboldalon keresztül belép a felhasználó az elektronikus aláíró rendszerbe és a személyes biztonsági azonosítást követően, néhány kattintással / érintéssel digitálisan aláírja például az e-mailen érkező PDF- vagy Word-dokumentumot.” – olvasható a technokrata.hu oldalán.

Az új generációs e-aláírás biztonsága – az azonosítás szempontjából – lényegében megegyezik az internetbankok által nyújtott biztonsággal, vagyis többfaktoros azonosítást tesz lehetővé.

A NETLOCK Kft. felhasználóbarát fejlesztésének köszönhetően kiváltható lenne a személyes ügyintézés jelentős része.

 

Forrás:

Nincs több sorban állás és várakozás ezzel a magyar fejlesztéssel – technokrata.hu – 2017. június 27.

Kép forrása: http://madeinhungarykonferencia.hu/partnerek/netlock-kft/