A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar tervezőt is díjaztak az ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázatán

A A A    Nyomtatható verzió

A „keretek művészete” volt a 13. ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázat témája. Ehhez kapcsolódóan különböző perspektívákból megközelítve, asztalra, padlóra vagy falra helyezhető kép-, fénykép-, és tükörkeretek design-terveit várták a pályázóktól.

3 kontinensről, 15 országból, összesen 140 pályázó nyújtotta be asszociatív, érzéki, már-már szenvedélyesnek mondható alkotásait.

A szaktekintélyek alkotta zsűri – melynek Réz András író és marketing kommunikációs szakember is tagja volt - két első, két második és egy harmadik helyezést ítélt meg a fiatal tehetségeknek. Emellett több különdíjat is kiosztott, mint ahogyan Magyarországról Hartung Balázs ipari és formatervező mérnök munkáját is különdíjjal ismerték el.

„Az ArtZept Nemzetközi Formatervezői Pályázatot, Madlena Zepter alapította 2004-ben. A pályázat azóta a világ egyik legkiemelkedőbb formatervezői díjává nőtte ki magát. Az ArtZept nem csak azért jött létre, hogy új, fiatal formatervező tehetségeket ismertethessen meg a világgal és segítse szakmai érvényesülésüket, hanem egyúttal az is célja, hogy betekintést adjon a kreatív design aktuális trendjeibe. Ezen felül az ArtZept – mint világszerte ismert szponzora, a Zepter International – tevékenységén keresztül hidat teremt az üzleti élet és a művészet, a racionalitás és az érzelmek, valamint a funkció és a tartalom világai között. A művek mögött álló motiváció megértése, illetve a zsűri munkájába történő betekintés különösen gazdag inspirációt jelent a Zepter International számára, hiszen egy olyan vállalatról van szó, amely mélyen elkötelezett az olyan exkluzív, minőségi termékek kifejlesztése és előállítása mellett, amelyek emberek millióinak az életminőségét javítják.” – olvasható a zeptermagazin oldalán.

 

Forrás:

Kihiredették a Zepter 2016-os formatervezési pályázatának nyerteseit – zeptermagazin.hu – 2017. július 25.

Kép forrása: https://contestwatchers.com/artzept-2016-zepter-international-design-award/