A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar Termék Nagydíj® 2017

A A A    Nyomtatható verzió

Huszadik alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíj pályázat díjait és különdíjait a Parlamentben. A pályázatra 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások a Magyarországon gyártott és forgalmazott termékekkel, illetve szolgáltatásokkal. A pályázaton 54 cég 64 terméke, szolgáltatása nyerte el a díjjal járó trófeát, ezzel 673-ra emelkedett a minősítő rendszer fennállása alatt megítélt nagydíjak száma.

A Magyar Termék Nagydíj® olyan minőségtanúsító rendszer, amely a kiváló minőségű magyar termékek, szolgáltatások elismerését, a minőségtudatos szemlélet, a termékbiztonság, a fogyasztóvédelem szintjének emelését tűzte zászlajára a Magyar Termék Nagydíj® tanúsító védjegy használatának engedélyezésével. Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A Magyar Termék Nagydíj elnyerése szigorú követelményrendszerhez kötött. A független szakértőkből álló Kiírói Tanács vizsgálja, garantálja és folyamatosan ellenőrzi a kitüntetett termékek és szolgáltatások megfelelőségét.

Az idei Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Nádudvari Élelmiszer Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. írta ki és valósította meg; kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

A jubileum évében az energiahatékonyság, a környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kaptak nagy hangsúlyt. Az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozásúak; művészek, szolgáltatók. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál a digitalizáció és az informatika játszott kiemelten fontos szerepet.

A kitüntetettek listájának megtekintésére és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékozódásra az alábbi oldalon van lehetőség:

http://www.termeknagydij.hu/index.php/11-koezlemenyek/22-hatterinformacio-a-20-magyar-termek-nagydij-palyazat-atadasarol

 

Forrás:

Magyar Termék Nagydíj 2017, Sajtóközlemény – termeknagydij.hu – 2017. szeptember 05.

Kép forrása: http://www.termeknagydij.hu/logokonyvtar/