A szellemi tulajdon védelme
 

Hazai fejlesztésű, egészségügyi applikáció segíti az asztmás betegeket

A A A    Nyomtatható verzió

Az asztmás betegeket segíti az ELTE Informatikai Kara diákjainak legújabb innovációja a Pulmoment névre hallgató egészségügyi mobil alkalmazás.

Az  iOS és Android alkalmazásokon egyaránt jól működő applikáció különlegessége és egyben az egyetlen olyan magyar alkalmazás, amely közvetlen kapcsolatot biztosít a beteg és a saját orvosa között.

Az alkalmazás lényege, a több órás rendelői várakozás minimálisra csökkentése, ezért a rutinkérdéseket – az applikáción keresztül - már a viziteket megelőzően megkapja a páciens, aki a válaszokat néhány gombnyomással megválaszolhatja.

Amellett, hogy nem kell hosszasan várakozni a rendelőkben, az orvosok folyamatos képet kapnak az asztmás betegek állapotáról, annak változásairól. A páciensek emellett könnyedén elérhetik orvosukat, automatikus gyógyszer emlékeztetőket állíthatnak be és egy helyen elérhetik az összes leletüket.

Az ELTE Informatikai Karán tanuló Eke Dániel, Bernáth Levente és Szücs András Pulmoment fejlesztésükkel a szeptember 18. és 22. között Koppenhágában megrendezett University Startup Worlde Cup nemzetközi döntőjében képviselik hazánkat.

 

Forrás:

Asztmásokon segít a magyar diákok letölthető mobilappja – hirado.hu – 2017. szeptember 17.

Kép forrása:

https://www.youtube.com/watch?v=f_MiF80J04M