A szellemi tulajdon védelme
 

Innovatív rágógumit fejlesztettek a debreceni egyetem fiataljai

A A A    Nyomtatható verzió

Az idei Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyén a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara ACeBuG csapatának fiataljai által kifejlesztett innovatív rágógumi lett a győztes termék.

A nyertes rágógumi gyümölcskivonatot és fogszuvasodást gátló hatóanyagot tartalmaz, cukor és allergénmentes, csomagolása újrahasznosítható.

A kifejezetten az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt már ötödik éve rendezik meg hazánkban. A verseny célja egy öko-innovatív és kereskedelmi potenciállal rendelkező élelmiszer létrehozása. A részvétel óriási lehetőséget jelenthet a hallgatóknak, hiszen termékükkel az itthoni és nemzetközi ipari szereplőinek is bemutatkozhatnak, melyet további piaci megjelenések is követhetnek. A verseny legjobbjai értékes díjakban részesülnek, a győztes részvételi jogot nyer az adott év Ecotrophelia Europe nemzetközi versenyre, ezen kívül jelen lehet a Sirha Budapest (élelmiszer, sütő- és cukrászipar, szálloda- vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és gasztronómia képviselői számára szervezett) kiállításon.

A világ egyik legrangosabb élelmiszer innovációs versenye hazai fordulójának idén először adott otthont az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár.

A Debreceni Egyetem ACeBuG csapatának győztes fiataljai november 21-22-én Londonban, a Food Matters Live kiállításon megrendezett nemzetközi fordulón mérhetik össze tudásukat a többi európai csapattal.

 

Források:

Szenzáció! Innovatív rágógumit fejlesztettek a debreceniek – civishir.hu – 2017. szeptember 21.

Élelmiszer innovációs verseny hallgatók számára – Ecotrophelia 2017 – marketing.org.hu – 2017. június 26.

Kép forrása: https://www.ifst.org/ecotrophelia