Az idei Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyén a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara ACeBuG csapatának fiataljai által kifejlesztett innovatív rágógumi lett a győztes termék.
A nyertes rágógumi gyümölcskivonatot és fogszuvasodást gátló hatóanyagot tartalmaz, cukor és allergénmentes, csomagolása újrahasznosítható.
A kifejezetten az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt már ötödik éve rendezik meg hazánkban. A verseny célja egy öko-innovatív és kereskedelmi potenciállal rendelkező élelmiszer létrehozása. A részvétel óriási lehetőséget jelenthet a hallgatóknak, hiszen termékükkel az itthoni és nemzetközi ipari szereplőinek is bemutatkozhatnak, melyet további piaci megjelenések is követhetnek. A verseny legjobbjai értékes díjakban részesülnek, a győztes részvételi jogot nyer az adott év Ecotrophelia Europe nemzetközi versenyre, ezen kívül jelen lehet a Sirha Budapest (élelmiszer, sütő- és cukrászipar, szálloda- vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és gasztronómia képviselői számára szervezett) kiállításon.
A világ egyik legrangosabb élelmiszer innovációs versenye hazai fordulójának idén először adott otthont az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár.
A Debreceni Egyetem ACeBuG csapatának győztes fiataljai november 21-22-én Londonban, a Food Matters Live kiállításon megrendezett nemzetközi fordulón mérhetik össze tudásukat a többi európai csapattal.
Források:
Szenzáció! Innovatív rágógumit fejlesztettek a debreceniek – civishir.hu – 2017. szeptember 21.
Élelmiszer innovációs verseny hallgatók számára – Ecotrophelia 2017 – marketing.org.hu – 2017. június 26.
Kép forrása: https://www.ifst.org/ecotrophelia