A szellemi tulajdon védelme
 

Egészségfigyelő okosórát fejlesztett egy orvosokból és mérnökökből álló magyar team

A A A    Nyomtatható verzió

MAP Health Watch néven egészségfigyelő okosórát készített egy magyar orvosokból és mérnökökből álló fejlesztőcsapat.

Az 1,2 colos AMOLED kijelzővel rendelkező, víz- és ütésálló, rezgőmotorral is felszerelt óra méri a vérnyomást, a szívizom összehúzódásakor keletkező elektromos feszültséget (EKG), a szívritmust, a mozgást, a bőrfelület hőmérsékletét, illetve a galvánellenállást.

Ha az óra bajt észlel – illetve ha valaki megnyomja a készüléken lévő pánikgombot –, akkor a MAP orvoscsapatának egyik tagja ránéz a központi szerverről ellenőrizhető eredményekre, és ha úgy ítéli meg, hogy tényleg baj van, akkor elindítja a riasztási folyamatot. Értesítik az előre megadott közeli hozzátartozókat vagy barátokat, hogy gond van, másrészt vészjelzést adnak le a mentőknek.

A MAP egészségfigyelő órára már vesznek fel előrendeléseket, az Indiegogo rendszerében, szállítását idén decemberre ígérik.

A hivatalos weboldal elérhetősége:  http://maphealthwatch.com/hu/

 

Forrás:

Zseniális magyar találmány: ez az óra mindenki álma, akinek vannak idős szülei, de saját célra is jól jön – hvg.hu – 2017. október 05.

Kép forrása: http://hvg.hu/tudomany/20171005_medicatus_map_health_watcher_egeszsegfigyelo_ora_okosora_szivinfarktus_store_elorejelzes_vernyomasmero