A szellemi tulajdon védelme
 

Szerzői jog mindenkinek

A A A    Nyomtatható verzió

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala gondozásában újabb hasznos kiadvány látott napvilágot „Szerzői jog mindenkinek” címmel. A kötet szerzői kivétel nélkül a szerzői jog területén tevékenykedő, elismert szakemberek. A könyv tartalmának összeállításához nagy segítséget adtak a szakmai tájékoztatást kérők, az oktatókat kérdező diákok és a gyakorló jogászokat szerzői jogi problémáikkal felkereső ügyfelek.

A könyv célja, hogy felhasználó- és szerzőbarát módon, közérthetően mutassa be a szerzői jogot, annak fejlődését, gazdasági jelentőségét. Éppen ezért a száraz jogszabályszövegek idézése helyett több tucat érdekes hazai és nemzetközi jogesettel, szakvéleménnyel, gyakorlati példákkal, illusztrációkkal gazdagítva segítik az olvasót a szerzői jog megértésében.

A kiadvány külön foglalkozik a nemzetközi és európai uniós szerzői jogi ismeretekkel, az összehasonlító szerzői joggal, továbbá olyan kapcsolódó jogterületekkel, mint például az iparjogvédelem, a személyiségvédelem, a média- és reklámjog, valamint a versenyjog.

A könyv megvásárolható vagy megrendelhető az SZTNH Ügyfélszolgálatán (1054 Budapest Akadémia u. 21., tel: (061) 474 5561.)

A kiadvány ismertetője és a megrendelőlap az alábbi linken érhető el:

http://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/szerzoi_jog_mindenkinek_szoroi_megrendelo_sztnh_2017_1.pdf

 

Forrás:

Szerzői jog mindenkinek – sztnh.gov.hu – 2017. október 16.

Kép forrása: sztnh.gov.hu