A szellemi tulajdon védelme
 

Szív City - életmentő mobilalkalmazást mutatott be a mentőszolgálat

A A A    Nyomtatható verzió

Európában is egyedülállónak számít az Alerant Informatikai Zrt. legújabb fejlesztése, az életmentést segítő, Szív City névre keresztelt applikációja.

Az alkalmazás lényege: sikeres segítségnyújtás abban az esetben, ha valaki rosszul lesz az utcán. A mentők riasztása után az alkalmazás felhasználói az eset ötszáz méteres körzetében riasztást kapnak. A felhasználó az „indulok” gombra kattintva térképes segítséget kap a helyszín megtalálásához, majd a célba érést követően megkezdheti az életmentést (újraélesztést) a mentők kiérkezéséig.

Akinek nincs az újraélesztésben gyakorlata, az is nyugodtan hozzákezdhet, ugyanis a Szív City alkalmazáson keresztül egy metronóm segítséget ad a mellkaskompresszió kivitelezéséhez, de szükség esetén a mentőirányítással is kapcsolatba lehet lépni, ahonnan újabb tanácsokhoz juthat az újraélesztés sikeréhez az önzetlen segítő.

Évente több ezren lesznek rosszul az utcán hirtelen keringésleállás miatt, ha valaki megkezdi az újraélesztést a szakszerű segítség megérkezéséig, akkor a túlélés aránya négyszer-ötször magasabb.

Az applikáció október 17-étől már működőképes, androidos és iOS-rendszerekre egyaránt letölthető.

A Szív City egyelőre csak Budapesten működik, de a fejlesztők tervei szerint az idei év végén, jövő év elején már országosan is lehet használni.

 

Forrás:

Elindult a Szív City életmentő mobilalkalmazás – kormany.hu – 2017. október 16.

Kép forrása:

http://kiskunhir.hu/eletmento-mobilalkalmazast-mutattak-be/