A szellemi tulajdon védelme
 

Magyar cég új személyfelügyeleti telefont fejlesztett

A A A    Nyomtatható verzió

A MOHAnet Mobilsystems Zrt. Moniphone néven moduláris elemekből konfigurálható telefont fejlesztett. Kezdetben öt, majd tíz alkalmazási területen lesz használható.

„A cég fejlesztői egy olyan személyfelügyeleti telefont terveztek meg, amely a felhasználói igényeknek megfelelően alakítható, és a használat során – megváltozó szükséglet alapján – akár át is konfigurálható. A 160 gramm súlyú, nyomógombos telefon az alapfunkciók (zseblámpa, gyorsulásmérő, karóra funkció) mellett számos kiegészítővel vértezhető fel: Bluetooth, wifi, RFID, NFC, QR- és vonalkódolvasó is beépíthető az ütés- és törésálló műanyag házba, s a technológia fejlődésével ezek az elemek a modularitásnak köszönhetően a későbbiekben cserélhetőek. A vezeték nélküli töltésre is alkalmas telefon 4G hálózatot használ, dedikált internetcsatornán keresztül állandó online jelenlétet biztosít a felhasználónak, az internet-összeköttetés és a háttérben futó távfelügyeleti alkalmazások kikapcsolhatatlanok.

A készülék ezáltal folyamatosan monitorizálható, a rendszer állandó életjelet és eseményjelzést közvetít óránként, vagy akár percenként a felügyeleti szervnek. A fejlesztők azt remélik, a Moniphone így időt és pénzt takarít meg a vállalatoknak, illetve nagyobb biztonságot nyújt idős családtagoknak. A készülék igény esetén fordított kommunikációra képes, tehát a központ jelzéseit is fogadhatja.” – olvasható a hvg.hu oldalán.

A lakossági és üzleti alkalmazási területen egyaránt jól használható készülékből 10 ezret már meg is rendeltek.

 

Forrás:

Itt a magyar fejlesztésű mobiltelefon, 10 ezret már meg is rendeltek belőle – hvg.hu – 2017. október 27.

 

Kép forrása: https://www.fivosz.hu/tagsag/tagjaink/integralt-tavfelugyeleti-rendszerek-mohanet-mobilsystems-muszaki-fejleszto-kereskedelmi-es-szolgaltato-zrt-fivosz-tag