A szellemi tulajdon védelme
 

Innovatív műszaki megoldásokat és kezdeményezéseket díjazott a Siemens

A A A    Nyomtatható verzió

A Siemens többéves hagyományt követve, idén is meghirdette pályázatát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatói és kutatói számára. A vállalat szakemberei ígéretesnek tűnő, innovatív műszaki megoldásokat és kezdeményezéseket díjaztak.

A beérkezett pályázatok elbíráláskor fontos szempont volt, hogy a Siemens társadalmilag és gazdaságilag hasznos kezdeményezéseket támogasson, amelyekben a diákok bebizonyíthatják, hogy kreativitással, tanulással és elszántsággal remek teljesítményeket érhetnek el.

A vállalat idén összesen hét diákcsoport és egy egyéni pályázó egy-egy projektjét támogatja. A legígéretesebb fejlesztések között szerepel többek között a három dimenzióban érzékelő toll, továbbá elektromos-, versenyautó és motorcsónak fejlesztés is. Utóbbi a BME Solar Boat Team teljesen elektromos meghajtású „Rosana” névre keresztelt hajójának tökéletesítését és továbbfejlesztését segíti.

Az idén újra volt lehetőség Siemens kutatói ösztöndíjra is pályázni. A vállalat szakemberei két pályázatot, összesen több mint 3,5 millió forintos ösztöndíjjal támogatnak.

A Siemens és a BME közel két évtizede működik együtt a jövő mérnökeinek képzésében.

 

Forrás:

A kreativitást díjazta a Siemens – nrgreport.com – 2017. november 08.

Kép forrása: www.linkedin.com