A szellemi tulajdon védelme
 

Szegedi egyetemisták sikeresen szerepeltek

A A A    Nyomtatható verzió

A Techtogether Automotive Hungary vetélkedő célja, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a műszaki felsőoktatásban tanulók és a járműipari cégek között. A vetélkedő csapatoknak – saját munkájuk bemutatása mellett – számos más tervezői, programozói, szerelési, járműdiagnosztikai feladatokkal is meg kell küzdeniük.

A mérnökhallgatók számára meghirdetett eseményen a Szegedi Tudományegyetemet a Mérnöki Kar Aventics Pneumobil csapataiból, illetve a Mérnöki Kar, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar közös Shell Eco-Marathon csapatából alakult SZTE Airrari - STECO - Pepp-Air csapat képviselte.

A Szegedi Tudományegyetem csapatának sikerét bizonyítja a verseny három területén is elért eredménye. Átvehették a Mobilis különdíját, mert a LEGO-robot programozási feladatában a legnagyobb felkészültséggel álltak helyt. Megkapták a legjobb női előadónak járó elismerést, a Continental különdíjat, melyet Gyurkó Csilla, szintén a Szegedi Tudományegyetem hallgatója vehetett át. Továbbá megnyerték a Budapesti Neutron Center által kiírt versenyfeladat döntőjét is.

 

Forrás:

Három elismerést söpörtek be az SZTE hallgatói az autóipari versenyen – szeged.hu – 2017. október 25.

Kép forrása: www.u-szeged.hu