A szellemi tulajdon védelme
 

„FAKE nélkül!”

A A A    Nyomtatható verzió

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala „FAKE nélkül!” címmel játékos tudatosságnövelő programot indított a 12-20 éves korosztály számára.

A szervezők a programon keresztül hívják fel a figyelmet a hamis termékek és az azok használatával kapcsolatos veszélyekre, továbbá arra, hogy mindez mekkora károkat jelent a gazdaságnak és a kreatív iparnak egyaránt. A hamisításellenes kampány ezeken túlmenően fontos céljának tekinti az eredeti tartalmak felhasználásának népszerűsítését is a digitális világban, elsősorban a filmek és a zene területén.

A november 27-én meghirdetett program során két héten keresztül napi posztok jelennek meg egy-egy érdekes hírrel, tudnivalóval a témához kapcsolódóan. Mindez a Találd meg/ki/fel pályázati Facebook oldalon érhető el. Lesz hamis a baba, kész átverés show, és mindenféle álságos dolog, amivel nap, mint nap találkoznak a fiatalok.

Nyerni is lehet, ugyanis az első héten induló kvízjáték helyes válaszadói egy sorsoláson vesznek részt, a fődíj egy iPhone telefon, de emellett kisorsolnak még két darab, a Cinema City mozikban tetszőleges filmekre beváltható, 10 főre szóló mozijegy utalványt is.

A Részvételi szabályzat az alábbi linken érhető el: http://www.sztnh.gov.hu/sites/default/files/fakenelkul_reszveteli_szabalyzat.pdf

 

 

Források:

FAKE nélkül! – hamisításellenes diákkampány – sztnh.gov.hu – 2017. november 21.

Találd meg/ki/fel facebook oldala.

Kép forrása: https://www.facebook.com/talald.meg.ki.fel/