A szellemi tulajdon védelme
 

„Budapest Időgép”-et fejlesztett Budapest Főváros Levéltára

A A A    Nyomtatható verzió

Új online felülettel gyarapította Hungaricana Közgyűjteményi Portálját Budapest Főváros Levéltára. Legújabb, Budapest Időgép fejlesztésük történelmi térképeken barangolva a 19.század végétől a 20. század közepéig kínál igazi különlegességeket.

Az időgépnek köszönhetően egyszerre lehet barangolni térben és időben. Interaktív térképeken keresztül több időmetszetben tanulmányozható a főváros átalakulása. Korabeli helyszínekre keresve – a levéltári forrásoknak köszönhetően – megismerhetők az egyes telkek, házak és lakóik története. A Budapest Időgép pontos helyhez és időhöz köthető adatok tömegét nyújtja. Gazdag térkép, fotó és adatgyűjtemény a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, az Országos Széchenyi Könyvtár és sok más magyar könyvtár, levéltár, múzeum gyűjteményeiből, illetve a Fortepan online fotóarchívumából származik.

Az időgép az alábbi linken érhető el:

https://hungaricana.hu/hu/budapest-idogep/, a fejlesztők javaslata alapján azonban a böngészést az alábbi elérhetőségenérdemes megkezdeni.

A Budapest Időgépet a fővárosi levéltár a Nemzeti Kulturális Alap pénzügyi támogatásával készítette el, az Arcanum Adatbázis Kft.-vel közösen.

 

Forrás:

Ha budapesti, rá fog kattanni: ezen a zseniális oldalon házak szintjén kereshet régi fotókat, térképeket, iratokat – hvg.hu – 2017. december 01.

Kép forrása: https://hungaricana.hu/hu/budapest-idogep/