A szellemi tulajdon védelme
 

Nők a Tudományban Kiválósági Díj pályázat

A A A    Nyomtatható verzió

A Nők a Tudományban Egyesület 2013-ban alapította a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat. Az elismerést évről évre olyan fiatal kutatónők kapják, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel szakterületükön, aktív részesei a magyar tudományos életnek, emellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítéséből a fiatal lányok körében, ezáltal inspirálva környezetüket.

Az idén három – Agrártudományok, Információs technológia és műszaki tudományok - területről várják a jelentkezéseket. Olyan PhD fokozattal rendelkező magyar állampolgárságú vagy magukat magyar nemzetiségűnek valló kutatónők pályázhatnak, akik kiemelkedő kutatási vagy technológiai tevékenységet végeznek az adott tématerületen; aktív részesei a hazai K+F világnak; tevékenységük elsősorban Magyarországon működő kutatóintézetekhez, egyetemekhez, cégekhez köthető; a pályázat beadásakor még nem töltik be a 40. életévüket.

A díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia által felállított tudományos szakmai bizottság dönt.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a szakmai munkásságot elismerő díj átadására 2018. március 8-án kerül sor.

A pályázat beküldésének határideje: 2018. január 14. 24:00 óra.

Bővebb információk az alábbi oldalon érhetők el:  http://nokatud.hu/

 

Forrás:

Három területről várják a pályázatokat a Nők a Tudományban Kiválósági Díjra – szeged.hu – 2018. január 08.

Kép forrása: http://www.agrar.mta.hu/hu/hir_nok_a_tudomanyban_kivalosagi_dij_2017