A szellemi tulajdon védelme
 

Áprilistól már látogatható az Ipar 4.0 Technológiai Központ

A A A    Nyomtatható verzió

Két éven keresztül 12 különböző ipari innováció lesz látogatható az Ipar 4.0 Technológiai Központban, melynek a Budapesti Műszaki Egyetem I. épülete ad otthont.

Az Ipar 4.0 Technológiai Központ feladata, hogy a KKV-k számára megmutassa és elmagyarázza az Ipar 4.0 technológiák alapjait, környezetét és alkalmazási szempontjait, így segítve őket a megfelelő modernizációs fejlesztések megtervezésében.

A Technológiai Központ munkatársai áprilisától heti több alkalommal, 8-10 fős csoportokban fogadja majd a programban regisztrált résztvevő kkv-k szakembereit.

„A kiállított innovációk az Ipar 4.0 egy-egy kulcsterületét mutatják be, a kkv-k megfigyelhetnek autonóm robotot, a logisztika AGV-t, a digitális ikerpárokat, a kollaboratív robotokat, interaktív gyártástervezés-szimulációt, virtuális beüzemelést, gyártási folyamatvezérlést, AR/VR-t, MES-ERP rendszerkapcsolatot, termelésmenedzsmentet IOT eszközökkel, szenzitív robotot, és gyártócella monitorozó rendszert.- olvasható az scmonitor.hu oldalán.

Az Ipar 4.0 Technológiai Központ látogatása a programba regisztrált kkv-k számára ingyenes, azonban előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Regisztrálási lehetőség a www.ipar4.hu weboldalon található.

Az Ipar 4.0 projektről bővebben az alábbi linken tájékozódhat: https://ipar4.hu/

 

Forrás:


Ipar 4.0 technológiai központ nyílik – scmonitor.hu – 2017. január 17.

Kép forrása: https://www.sztaki.hu/innovacio/projektek/ipar-40-kutatasi-es-innovacios-kivalosagi-kozpont