A szellemi tulajdon védelme
 

A kriptopénz körüli bizonytalanságot szüntetheti meg egy magyar fejlesztés

A A A    Nyomtatható verzió

A kriptovaluta olyan digitális eszköz, mely csereeszközként vagy manapság fizetőeszközként is funkcionál. Kriptográfiát (titkosítást) használ a tranzakciók biztonságossága érdekében. A kriptovaluták a digitális valuták egy részhalmazát képviselik, de besorolhatók az alternatív valuták vagy a virtuális valuták csoportjába is. – forrás: wikipedia.org

Egy magyar alkalmazás, az „Income Locker” szüntetheti meg a kriptopénz körüli bizonytalanságot. Az Income Locker egy innovatív hitelezési platform, amin keresztül a kriptovaluta fedezetként történő felhasználásával a tulajdonosok készpénzhez juthatnak.

Az Income Locker ügyvezetője, Csabai Csaba ismertetése szerint az alkalmazás lényege, hogy azok, akik kriptopénzbe fektetnek, azoknak nem kell hagyományos pénzre váltaniuk befektetésüket, elegendő azt a hitel fedezeteként letétbe helyezni, ennek köszönhetően addig is élvezhetik a reményeik szerint bekövetkező árfolyamnyereséget, amíg a pénzüket költik. A hitelezők ezzel szemben a kriptopénzre jellemző magas árfolyamkockázat nélkül részesedhetnek a magas hozamból. A kockázatot a rendszer azzal minimalizálja, hogy a fedezetként letétbe helyezett kriptovalutát azonnal pénzzé teszi, amint annak értéke megközelíti a fedezeti limitet, és kifizeti a hitelezőnek a tőketartozást, hacsak a hitelezett nem tölti fel újabb kriptopénzösszeggel a fedezetet, hogy elkerülje az értékesítést. A hitelező azonban megőrzi biztonságos pozícióját, és akár a szokásosnál is magasabb kamathoz juthat.

Az alkalmazás akár az egész világon népszerű lehet, hiszen a pénztulajdonosok szeretnének kis kockázat mellett haszonélvezői lenni a nagy kockázatú kriptopénz-őrületnek.

 

Az új hitelezési platform nyújtotta lehetőségekről bővebben lehet olvasni az Income Locker weboldalán: https://inlock.io/

 

Forrás:

Magyar fejlesztés lendítheti át a holtponton a kriptopénzpiacot – orientpress.hu – 2018. január 31.

Kép forrása: https://e27.co/