A szellemi tulajdon védelme
 

Várják a jelentkezéseket a Magyar Ifjúsági Robot Kupa országos selejtező versenyére

A A A    Nyomtatható verzió

A Robot Kupa 1997-ben az USA, Japán és Németország kezdeményezésére indult útjára azzal a céllal, hogy összevessék és ösztönözzék a robotikával kapcsolatos fejlesztéseket és kutatásokat.

Magyarországon 2007-ben szervezték meg az első minősítő versenyt, az idei válogató már a tizenkettedik alkalom, melyen 10-19 év közötti általános-, közép- és főiskolások mérhetik össze tudásukat.

A hazai versenyeket Nyíregyházán február 23-án, és Budapesten március 17-én bonyolítják, ahol öt versenyszámban és két korosztályban lehet minősítő oklevelet szerezni futball, menekítő (vonalkövető), menekítő (labirintusbejáró), színház és a legújabb közös-tér elnevezésű ligákban.

A két-három főből álló csapatoknak szigorú feltételeknek kell megfelelniük, előnyben részesülnek például a saját építésű, gyors motorokkal és sok érzékelővel felszerelt robotok, amelyekre autonóm működést biztosító programokat kell fejleszteni.

A selejtezőkön a legjobb eredményt elérő csapatok a Montreálban június 17. és június 22. között megtartandó RoboCup Junior robotikai világbajnokságon képviselhetik Magyarországot.

A szervezők február 14-ig várják a jelentkezéseket a honlapról letölthető regisztrációs lap visszaküldésével.

 

Forrás:

Még lehet nevezni az ifjúsági robotépítő versenyre – hirado.hu – 2018. február 06.

Kép forrása: http://www.robocup2018.org/?page=contact&lang=en