A szellemi tulajdon védelme
 

A Magyar Nemzeti Bank több hazai felsőoktatási intézménnyel közösen

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hét hazai vezető felsőoktatási intézménnyel (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, illetve a Széchenyi István Egyetem) közösen hallgatói ötletpályázatot hirdet „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel.

A pályázat kiemelt célja: a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése. Ezért a fiatal pályázóktól olyan érdekfeszítő és kreatív koncepciókat várnak, amelynek felhasználásával széleskörűen, költséghatékonyan érhetők el a fogyasztók.

Az MNB az alábbi három témakörben várja a javaslatokat: Kamatkockázat kezelése; Pénzügyileg sérülékeny csoportok elérése; Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kalkulátor népszerűsítése.

A pályázatokat 2018. március 29-én 16.00-óráig lehet benyújtani az egyetemekhez.

Pályázni egyénileg, vagy maximum 3 fős csapatban lehet.

Az elbírálást követően egyetemenként az 5 legígéretesebb koncepciót személyes prezentáció keretében mutathatják be a pályázók.  A 2018 júniusában megrendezendő döntőkön egy szakmai zsűri választja majd ki az első három helyezettet. A nyerteseket az MNB pénzjutalomban részesíti.

Az ötletpályázattal kapcsolatos további részletes információk az MNB fogyasztóvédelmi honlapján olvashatók.

 

Forrás:

Egyetemi ötletpályázatot hirdet az MNB – orientpress.hu – 2018. február 06.

Kép forrása: https://www.youtube.com/user/MagyarNemzetiBank/