A szellemi tulajdon védelme
 

Tudományos kutatási tevékenységek támogatására írt ki pályázatot

A A A    Nyomtatható verzió

A Richter Gedeon Nyrt. kétfordulós pályázati felhívást tett közzé, már megkezdett és korai eredményeket is felmutatni képes tudományos kutatási tevékenységek támogatására. 

A pályázati kiírásában a Társaságnál folyó kutatási tevékenységeihez kapcsolható, már megkezdett és kezdeti eredményeket felmutatni képes új, innovatív kutatási javaslatok kidolgozását várja elsősorban, de nem kizárólagosan a kognitív zavarok, az autizmus és a kóros elhízás központi idegrendszeri folyamatainak vizsgálatával foglalkozó területekről.

Az innováció irányulhat:
- a gyógyszerkutatási folyamat bármely elemére (korai/felfedező kutatás, preklinikai vagy klinikai kutatás), illetve a biológiai, a kémiai vagy egyéb, a gyógyszerkutatásban alkalmazott tudományterületre;
- a pályázat témája lehet továbbá új utakat nyitó metodikai/biomarker megközelítés kidolgozása – elsősorban a transzlációs kutatások területén. Például: nehezen vizsgálható szubcelluláris targetekhez esszé kidolgozása, az adott indikációk mentén új megközelítéseket nyújtó állatmodell, vagy más, összetett kísérletes rendszer kidolgozása stb.

A témának újszerűnek kell lennie, azaz csak akkor lesz érvényes, ha a pályázón kívüli más személy korábban ezzel, vagy ehhez nagyon hasonló kutatási témával még nem indult, és nem nyert kutatási pályázaton.

További elvárás, hogy a pályázat megvalósítására létrejövő, a pályázó által vezetett kutatási csoport létszáma ne haladja meg a 4 főt.

A teljes felhívás, valamint a pályázaton való részvétel pontos feltételei elérhetőek a Richter Gedeon Nyrt. weboldalán.

 

Forrás

Richter Témapályázat 2018 – weborvos.hu – 2018. február 22.

Kép forrása:  https://www.richter.hu/hu-HU/Pages/default.aspx