A szellemi tulajdon védelme
 

Új mentorprogramra jelentkezhetnek a magyar startupok

A A A    Nyomtatható verzió

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Széchenyi Tőkealap-kezelő által létrehozott új, Alba Accelerator program már várja azokat a startup-okat, ötleteket, amelyek jelenleg még ötlet fázisban vannak, de a következő pár hónapban szeretnék azt első körös befektetők, üzleti angyalok előtt bemutatható koncepcióvá fejleszteni.

A résztvevő csapatok, illetve korai fejlődési szakaszban lévő mikro- és kisvállalkozások a két szervezet tapasztalt szakértőitől, továbbá külsős szakemberektől kapnak mentorálást olyan területeken, mint a szellemi tulajdon, az üzleti tervezés, a piackutatás, a vállalkozásindítással kapcsolatos jogi kérdések és a marketing.

A két hónapos program során a résztvevők elsajátítanak a kockázatitőke-befektetések megpályázásához szükséges minden ismeretet és képességet. Az akcelerátorkör végére rendelkezésükre áll majd egy tapasztalt mentorok és szakemberek közreműködésével kialakított üzleti koncepció, valamint a program utáni 6 hónapra szóló részletes akcióterv is.

Az első körre már lehet jelentkezni, a határidő 2018. március 19.

Forrás:

Alba Accelerator néven új startupkeltető indul – forbes.hu – 2018. március 02.

Kép forrása: http://www.szta.hu/blog/uj-mentorprogram-indul-magyar-startupoknak-itt-az-alba-accelerator/