A szellemi tulajdon védelme
 

Elindult a Design Terminál tavaszi mentorprogramja

A A A    Nyomtatható verzió

A világ 25 országából rekordszámú jelentkezés érkezett a Design Terminál tavaszi mentorprogramjára. A kiválasztási folyamat több körben zajlott, míg végül 125 csapat közül sikerült kiválasztani azt a hat céget, melyeket érdemesnek találtak a három hónapos mentorprogramban való részvételre. A mentorálásra kiválasztott startupok fele, azaz három magyar, a másik három pedig külföldi.

A kiválasztott cégek egy három hónapos, intenzív és térítésmentes programban vehetnek részt, ahol üzleti modelljüket, szervezeti és jogi hátterüket, valamint marketing kommuni-kációjukat fejlesztik.

A vállalkozásfejlesztő programban részt vehető magyar cégek egyike a GlovEye csapata, fejlesztésük a látássérültek életét megkönnyítő digitális Braille-olvasó, amely a nyomtatott betűket Braille írássá alakítja. A magát szerencsésnek mondható, további két magyar startup az okosotthon-eszközökre specializálódott szoftver-és hardverfejlesztő NoldTechnologies és a drónokat fejlesztő CollMot csapata.

A külföldről pályázó cégek nyertesei, a litván LearnlT, az izraeli FabriXense, és az angol Studyx.

A GlovEye innovációjáról szóló korábbi hírünk az alábbi linken elolvasható:
http://www.szellemitulajdon.hu/hirek/1589/magyar-diakstartup-segiti-a-latasserultek-olvasasat.html

 

Forrás:

Magyar startup fejleszti az eszközt, amivel a látássérültek hagyományos betűket is tudnak majd olvasni – hvg.hu– 2018. március 07.

Kép forrása: ivsz.hu