A szellemi tulajdon védelme
 

Ismét lehet pályázni a Magyar Formatervezési Díj elnyerésére

A A A    Nyomtatható verzió

A Magyar Formatervezési Díj célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai designerek munkájának értékére és kiemelkedő színvonalára. A pályázatot első alkalommal 1979 őszén írták ki Ipari Formatervezési Nívódíj néven, majd a pályázati rendszer átalakítását követően – 2003 óta – minden év kora tavaszán Magyar Formatervezési Díj elnevezéssel hirdetik meg.

Az előző évek gyakorlatát követve a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével idén is meghirdeti  pályázatát a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerésére.

Pályázni továbbra is termék, vizuális kommunikáció, terv és diák kategóriában lehet az elmúlt három évben létrehozott termékekkel, szolgáltatásokkal.

 A pályázatokat az évente felkért nemzetközi bírálóbizottság két fordulóban értékeli, a kategóriánként legszínvonalasabbnak ítélt alkotások elnyerik a Magyar Formatervezési Díjat. A díjazott munkák alkotói oklevélben és pénzjutalomban részesülnek. A bírálóbizottság által legjobbnak ítélt további pályamunkákat meghívják a kiállításra, ahol a díjazott alkotásokat bemutatják a nagyközönségnek.

A pályázat idei kiírása elérhető a Magyar Formatervezési Tanács weboldalán https://www.sztnh.gov.hu/hu/testuletek/mft/nemzeti-dijak-osztondijak/magyar-formatervezesi-dij

 

Forrás:

Magyar Formatervezési Díj 2018 pályázati felhívás – Magyar Formatervezési Tanács – 2018. március 08.

Kép forrása: https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/mft