A szellemi tulajdon védelme
 

Pályázati lehetőség nyílt az Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy használatára

A A A    Nyomtatható verzió

Érték és Minőség Nagydíj címen – az idén először – nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdettek.
A kiírás szerint a pályázaton részt vehet a 47 pályázati főcsoport valamelyike (vendéglátás, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripar, a szabadidős és kulturális tevékenységek, rendezvények, az oktatás, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmens, a ruházati és sporttermékek, helyi közösségek tevékenységei) céljainak megfelelő, Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott áru, árucsalád, szoftver, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás.

„Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen magas minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A Nagydíj elnevezése közvetlenül utal annak tartalmára, jelzi a védjegyoltalom jogosultjainak és partnereinek filozófiáját és elkötelezettségét, továbbá a valódi értékekre irányítja a figyelmet, elutasítva a hamisat, a silány minőséget. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat nemzetközi megjelenésének legfontosabb része a határainkon túli együttműködés. A Kiírók törekednek arra, hogy a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások bekapcsolódjanak a pályázati rendszer munkájába.” – olvasható a hirado.hu oldalán.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, - melyre május 25-ig lehet pályázni - valamennyi Kárpát-medencei és anyaországi díjazott az Alkotók Ünnepén, szeptember 11-én a Parlament Felsőházi Termében, ünnepélyes keretek között veheti át a minőség legújabb minősítését.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot a Hajnal Húskombinát Kft., a KÖMI Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., az erdélyi S.C. SSM & SIU S.R.L., valamint a lebonyolítással is megbízott Diamond Szervezőiroda Bt. írta ki.

A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, szakmai segítséget nyújt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. 

 

Forrás:

Új védjegy a kiváló minőségű áruk és szolgáltatások színterén – hirado.hu – 2018. március 09.

Kép forrása: https://idojosdas.hu/