A szellemi tulajdon védelme
 

„Vigyázz a madárra” és „Challenge.On” címmel

A A A    Nyomtatható verzió

Az E.On Energiakereskedelmi Kft. kreatív ötletversenyt hirdet a legjobb jövőbe mutató energetikai megoldások megtalálásáért.

 

„Vigyázz a madárra”

A verseny minden érdeklődő számára nyitott, de elsősorban egyetemisták és pályakezdők alkotta 2-4 fős csapatok jelentkezésére számítanak.

A megmérettetésen olyan, a villamos hálózatra vonatkozó madárvédelmi megoldásokat, innovatív ötleteket várnak a szervezők, amely egyszerre csökkenti a madarak sérülésének kockázatát, miközben zavartalanul biztosítja a biztonságos villamosenergia-ellátást és megvalósításuk pénzügyi és műszaki szempontból is kivitelezhető.

Jelentkezési határidő: 2018. április 8. éjfél.

A győztes csapat 350.000 forint értékű, a második csapat 250.000 forint értékű, a harmadik csapat pedig 150.000 forint értékű repülőjegy utalványt nyer, valamint minden helyezett egynapos belépőt kap az Európa legnagyobb jövőfesztiváljára, a Brain Bar-ra. 

 

„Challenge.ON – A jövő energiája”

Az energiapiacot megreformáló legjobb ötleteket várja a zsűri. Az energiához kapcsolódó szolgáltatások körének bővítésén, a tudatos energiafogyasztás iránti igény növelésén és a nagyobb ügyfél-elköteleződést elősegítő módszereken ötletelhetnek a résztvevők.

A versenyre 2-4 fős csapatokban lehet jelentkezni. A csapattagok aktív nappali tagozatos vagy PhD hallgatói jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzenek.

A legjobb 15 csapat tagjainak lehetősége lesz arra, hogy egy 24 órás ötletverseny (Hackathon) keretében mentorok segítségével dolgozhassák ki az energetikai piacot megreformáló ötleteiket.

Jelentkezési határidő: 2018. április 10. éjfél.

Az első helyezett csapat tagjai 350.000 forint értékű repülőjegy utalványt és emellett egy egynapos Design Thinking workshopot nyernek az E.ON-nál, mely keretében szakmai támogatást kapnak az ötletük továbbfejlesztéséhez. A második csapat 200.000 forint, míg a harmadik csapat 100.000 forint értékű műszaki ajándékutalványt nyer, illetve minden helyezett csapat tagjai Brain Bar belépőjegyekkel lesznek gazdagabbak.

Mindkét esemény megvalósító partnere a Design Terminál.

 

Forrás:

Innovációs versenyeket hirdet az E.ON és a Design Terminál – eon.hu – 2018. március 14.

Kép forrása: https://www.eon.hu/hu/lakossagi.html