A szellemi tulajdon védelme
 

Ismét fiatal tehetségekkel büszkélkedhetünk

A A A    Nyomtatható verzió

A legjobb robotprogramozásért az SAP különdíját kapta az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) SAPpers csapata a németországi Aachenben – március 17-18. között – lezajlott FIRST LEGO League európai robotika döntőjében.

A versenyen egyébként 982 csapat indult, melyből a döntőbe mindössze 26, köztük a magyar, későbbi különdíjas, az AKG SAPpers csapata jutott be.

A csapat tagjai: Cser Máté, Fernezelyi Sára, Hajdu Timea Melinda, Nagy Kristóf, Pásztor András Bence, Smets Anna Sára, Takács Petra Míra.

A kínai innovációs versenyen is tündökölt egy magyar diáklány. A budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója, a 16 éves Szegedi Melinda „E-fásli: Peltier-elven alapuló termoelektromos hűtőrendszer” című pályamunkájával aranyérmet nyert a 32. Kínai Ifjúsági Tudományos és Technológiai Innovációs Versenyen.

Melinda innovációja, mely egy hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas, különböző testtájakra feltehető eszköz, már itthon is méltó elismerést, második helyezést kapott, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen.

A kínai nemzetközi versenyen az idén több mint 20 országból, közel százan vettek részt, köztük a későbbi aranyérmes, Szegedi Melinda is.

 

Forrás:

Taroltak az AKG-s diákok a nemzetközi robotikai versenyen – eduline.hu – 2018. március 19.

Kép forrása: https://pixabay.com/hu/tr%C3%B3fea-arany-kupa-s%C3%A1rga-minta-309685/