A szellemi tulajdon védelme
 

Számos, magas színvonalú innovációt támogat az Invitech Solutions

A A A    Nyomtatható verzió

Az Invitel 2009-ben hozta létre az InnoMax Díjat azzal a céllal, hogy támogassa a hazai vállalatok innovációs törekvéseit és felhívja a figyelmet a – nehéz piaci szituációkban is helytálló – valóban kreatív, innovatív cégekre. A szervezők a mindennapi élet, személyes vagy üzleti világ javítását célzó projektekre voltak kíváncsiak. Idén Business és Nonprofit kategóriában várták a nevezéseket.

Mindkét kategóriában számos támogatásra érdemes pályázat futott be.

A Business kategória nyertese az Energrade Kft. lett a vállalkozások energiahatékonyabb működését segítő, IoT-technológiát alkalmazó platformjával. Az innováció lényege a vállalatok működését a felhasznált energiamennyiség szempontjából monitorozó megoldás, melynek révén akár 40 százalékos energiaköltség-megtakarítás is elérhető.

A kategória második helyezését a Patika.net Zrt. kapta, egy teljesen automatizált, felhőalapú online gyógyszertár-hálózat tervéért.

A harmadik helyezést az Ultinous Zrt. kapta, személyfelismerő-rendszerének fejlesztési tervéért.

 

A Nonprofit kategóriában hat szervezet is díjazott lett magas színvonalú anyagával.

A Járókelő Közhasznú Egyesület egy digitális térkép tervéhez nyert támogatást, mely a gyalogosok mindennapi életét fogja megkönnyíteni azzal, hogy megjelölhetők lesznek rajta például az elkopott felfestések, a közlekedőket akadályozó tereptárgyak, valamint arról is információt nyújt majd, hogy mikorra javítják ki ezeket az illetékes hatóságok.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület egy olyan alkalmazáshoz kap támogatást, amely megmutatja, hogy a környezetünkben elhelyezett növények mennyisége elegendő-e ahhoz, hogy pótolni tudja az általunk elhasznált levegőt, vagy biztosítani tudja-e a megfelelő páratartalmat.

A Pro Gemmo Alapítvány egy digitális munkafüzettel pályázott, melynek segítségével mindenki praktikus ötleteket kaphat ahhoz, hogy környezettudatosabban éljen a mindennapokban és minél ökobarátabbá tehesse otthonát.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány egy digitális információs csomagon dolgozik, amelynek segítségével akadálymentessé válhat a természettudományos tantárgyak oktatása.

A Gondolkodás Öröme Alapítvány olyan táborokat kíván szervezni, amelyeken a matematikában tehetséges diákok az informatika segítségével tudják fejleszteni problémamegoldó képességüket.

A Szociális Innováció Alapítvány pedig különdíjként, technikai eszközöket kap annak érdekében, hogy megvalósíthassa a pályázatában szereplő Skype-kuckó tervét, amellyel a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett készségfejlesztő foglalkozásokon távolról is be tudnak majd jelentkezni az önkéntes oktatók.

Az Invitech Solutions a szakmai támogatáson felül, pályázatonként 500 ezer és 2 millió forint közötti összeggel jutalmazta a nyerteseket.

 

Forrás:

A fenntarthatóság és a tudásfejlesztés nyert az InnoMax Díjon -- Nyolcadik alkalommal rendezték meg az ország egyik legnépszerűbb innovációs seregszemléjét – euroastra.blog.hu  – 2018. március 30.

Kép forrása: https://www.invetechsolutions.com/